Комуністи Петербурга допоможуть Бондарчуку зняти Залюднений острів-2

Російські комуністи порівняли фільм Бондарчука з однойменним романом братів Стругацьких, за яким він був знятий. На їхню думку, у книзі головний герой Максим Каммерер, "комсомолец-інтернаціоналіст з комуністичного майбутнього, надає допомогу марксистам-підпільникам в організації народного повстання на капіталістичній планеті Саракш".

Комуністи відзначають, що незважаючи на юність героя, Каммерер політично розвинений, відмінно підготовлений ідеологічно, і тому він швидко знаходить спільну мову з лідером підпільної компартії по кличці Вепр і, в кінцевому рахунку,очолі народно-демократичної революції ".

"Однак єдинорос Бондарчук перетворив повість про Корчагіна прийдешніх століть у блокбастер з кліповим монтажем, пунктирним сюжетом, ганебними запозиченнями з голлівудських кін", - йдеться в заяві ЦК Міжрегіональної організації Комуністи Петербурга і Ленобласті на їх офіційному сайті.

Комуністи назвали фільм населений острів "антипатріотичною одою спецефектам західного кіно", "фільмом-жуйкою", з якої вилучені всі згадки про комуністичне суспільство на Землі ".

Крім того, партійці розчаровані вибором актора на роль головного героя.

"Зовнішність з обкладинки журналу для розпусних жінок, манери Тарзана і драчливість холодного Кіану Рівза - все, що є у артиста Степанова [Максим Степанов - виконавець головної ролі - ред.], він абсолютно не працював над внутрішнім змістом ролі, віроломно зрадив систему Станіславського" .

"Ще більшою образою для всіх комуністів і патріотів, для всіх, хто вірить у світле майбутнє людства, стали перекручені навмисно образи комуністів Саракша - Вепра, Орди і Зетана", - йдеться в заяві.

Комуністи висловлюють думку, що "мабуть, жорстока цезура единоросів змусила режисера до духовного самогубства".

"Як можна було довірити роль підпільника-комуніста - інваліда артиста Куценка, докотився до повної вульгарщини і виконання ролі транссексуала в жіночому платті?! Як можна світлий образ полеглих у бою підпільниці довірити Анні Міхалковій, яка зробила кар'єру на ролях жінок, погрузлих в інтимних зв'язках ? І де в створеному нею образі істерички вірність ідеалам визволення трудящих Саракша? Чому Странник - чекіст-розвідник 22 століття - в кадрі постійно неголений? І це Штірліц майбутнього? ", - задаються питаннями партійці.

"У першоджерелі Максим розмірковує у вирішальну хвилину, як реалізувати в умовах Саракша ленінський план збройного повстання - захопити пошту, телефон, телеграф, вокзали і мости. За наказом Максима Вепр формує червону гвардію. У фільмі нічого цього не передбачається, так як Максим зайнятий винятково залицянням до випадкової знайомої - в першоджерелі ж відносини двох молодих людей суто платонічні. А в фільмі герой без докорів сумління кидає заради малознайомої інопланетної офіціантки славну дочку китайського народу, з якою вже давно знаходиться в близьких відносинах. І це комсомолець? І це інтернаціоналіст?! "

Трактування, на думку петербурзьких комуністів, - "удар у спину комуністичному майбутньому людства, образа з боку Бондарчука всіх тих, хто неодмінно відправиться в епоху перемоги комунізму звільняти далекі світи. Зраджуючи з випадковою інопланетянкою дівчині Лі з соціалістичного Китаю, Максим у фільмі Бондарчука вбиває клин в дружні відносини між РФ і КНР

"Своїм фільмом кінорежисер Бондарчук продемонстрував невір'я в стиль, досвід та славний шлях вітчизняної кінофантастики. Здавалося б, перед очима були шедеври - Гостя з майбутнього, Планета бурь, Через терни до зірок, Солярис, Зоряний інспектор. Але немає - фальсифікатор майбутнього віддав перевагу низькопробним Матриці, Тій, що біжить по лезу, Зоряним війнам, Чужим, Хижаку, та й вітчизняному кіно з ризиком масштабного судового позову про плагіат через суцільні цитати без посилання на джерело ", - говориться в заяві.

Комуністи Петербурга і Ленобласті зажадали від Бондарчука "внести в другу частину фільму принципові поправки, змінити провідних акторів, показати постійне звернення героя до вивчення їм курсу класової боротьби в 20-21 століттях".

При цьому партійці готові "надати знімальній групі, що опинилася в глибокому творчому кризі, безоплатну допомогу як консультанти".

А поки закликають "дорослих не видавати підліткам грошей на перегляд сирого і шкідливого фільму, спотворює боротьбу інтернаціоналістів майбутнього".

***

Нагадаємо, на днях Санкт-Петербурзьке міське відділення Комуністичної партії РФ обрушилося з критикою на новорічний мюзикл Валерія Тодоровського Стиляги.

Крім того, комуністи Петербурга і Ленобласті звинуватили в зраді актрису українського походження Ольгу Куриленко, назвавши її "утриманкою ворога радянського народу диверсанта і вбивці кривавого Джеймса Бонда-007".

Вони також вимагали заборонити показ російської пародії Гітлер капут, виступали проти виходу фільму Індіана Джонс і Королівства кришталевих Черепов, і закликали заборонити в'їзд до країни акторам Харрісону Форду і Кейт Бланшетт.

 за матеріалами