Нафтогаз закликав Газпром не спотворювати інформацію про українську ГТС

lenta.ru

Компанія вважає, що заява речника Газпрому щодо підтвердження спеціалістами Нафтобазу технічної можливості транзиту російського газу через ГВС Суджа є прикладом маніпулювання громадською думкою й створення додаткового ажіотажу навколо україно-російських газових відносин.

Про це повідомили у прес-центрі НАК Нафтогаз України.

Компанія офіційно заявляє, що всі варіанти транзиту російського газу через територію України можуть розглядатися тільки в контексті укладення Технічної угоди, яка повинна визначити регламент взаємин операторів газотранспортних систем Росії та України.

Технічно газотранспортна система України працює на внутрішній ринок. Саме тому НАК Нафтогаз України не в змозі частково прийняти російський газ і протранспортувати його європейським споживачам. Технічні спеціалісти ВАТ Газпром чудово розуміють означену ситуацію.

НАК Нафтогаз України також звертає увагу ВАТ Газпром, що етичні правила ведення бізнесу не дозволяють оприлюднювати телефонні розмови керівників підприємств-партнерів, навіть в умовах інформаційного протистояння.

Компанія закликає представників ВАТ Газпром дотримуватися загальноприйнятих етичних норм, за якими працює світовий бізнес.

Нагадаємо, представник Газпрому Сергій Купріянов повідомив, що спеціалісти Нафтогазу підтвердили Газпрому, що технічна можливість подачі потрібних обсягів газу через ГВС Суджа на Балкани є, проте Україна не пропускає газ через свою територію лише з політичних причин.