IBU: Допінг-проби деяких спортсменів виявилися позитивними

АР

IBU проінформував про це самих спортсменів, Міжнародне антидопінгове агентство (WADA) і національні антидопінгові агентства.

На цьому етапі, у відповідності з правом на конфіденційність і заради чесності результатів, IBU не називає імена та національності атлетів і заявляє, що зараз немає позитивних допінг-проб.

Тепер у спортсменів є два варіанти дій: вони можуть прийняти рішення розкрити проби В, або відмовитися.

У першому випадку аналіз проб В повинен бути вироблений як можна швидше. У випадку підтвердження наявності допінгу в пробі, відповідно до правил WADA, Міжнародний союз біатлоністів повинен почати розслідування за фактом застосування заборонених препаратів. При цьому слухання щодо цієї справи пройдуть через 7 днів після заяви спортсмена про дослідження проби В.

У випадку, якщо біатлоністи виберуть другий варіант і приймуть рішення відмовитися від розкриття проби В, то справа буде розглянута спочатку в дисциплінарному комітеті IBU, а потім передано на розгляд до антидопінгової служби Міжнародного союзу біатлоністів.

IBU проінформує громадськість про хід справи і назве імена спортсменів, які підозрюються в застосуванні заборонених препаратів, розповіла в офіційній заяві генеральний секретар Міжнародного союзу біатлоністів Ніколь Реш.

Раніше з'явилася інформація, що проби на допінг трьох російських біатлоністів виявилися позитивними.