Корреспондент: Україна розбазарює футбольні таланти

Олександр Пінчук / uaSport.net

Лише минулого року, за даними Федерації футболу України (ФФУ), контракти з іноземними клубами уклали більше 60 вітчизняних гравців. Більшість їдуть заробляти до Росії, Білорусі й Казахстану, зазначає видання. 

Проте багато хто намагається пробитися і до країн - лідерів світового футболу. 20-річний екс-киянин Дмитро Непогодов виступає за французький Олімпік (Марсель). За декілька днів французи зустрічаються в 1/16 розіграшу Кубка УЄФА саме з голландським Твенте, кольори якого захищає екс-земляк Непогодова, а зараз форвард олімпійської збірної Австралії - Микита Рукавиця.

За іншого розвитку подій, але роками раніше, обидва ці гравця цілком могли б зустрітися і в складі, наприклад, молодіжної збірної України. Тепер вже не судилося, пише Корреспондент. 

Як відзначає видання, вихідці з України знайдуться у чи не кожному європейському Чемпіонаті. Наприклад, кольори мюнхенської Баварії захищає 20-річний екс-киянин Віктор Бопп, в Італії (Авелліно) грає уродженець Ужгороду Володимир Коман, у Дербі Каунті - екс-харків'янин Андрій Перепльоткін і багато інших. 

Повністю статтю читайте у свіжому номері журналу  №4 (343) за 7 лютого.