Японці навчаться керувати технікою за допомогою міміки

spiegel.de

Він отримав кодову назву Mimi Switch або Ear Switch. За даними розробників, зовні пристрій буде нагадувати навушники з інфрачервоними датчиками. Вони і будуть вловлювати незначні рухи у вушній раковині, які виникають в результаті мімічної активності обличчя. Вбудований мікрокомп'ютер перетворює дані з датчиків у команди керування будь-якою побутовою, комп'ютерною або портативною технікою, йдеться в повідомленні.

Наприклад, щоб увімкнути плеєр Ipod достатньо буде кліпнути, змінити температурний режим кондиціонера - посміхнутися, а щоб запустити пральну машину - підняти брову. Користувач також зможе самостійно програмувати реакцію пристрою на різні мімічні дії. Японські інженери також зазначають, що гаджет буде підтримувати можливість самонавчання і пристосування під свого користувача, таким чином він не буде спрацьовувати в разі природного руху обличчя.

Крім того, як повідомили в Ear Switch, якщо гаджет виявить, що користувач тривалий період часу не посміхається, то самостійно увімкне веселу музику чи розважальний канал. Розробники також планують запрограмувати новинку іншими корисними функціями, наприклад: він буде контролювати стан здоров'я людей похилого віку (чихання, кашель), регулярність прийому їжі і, у випадку відхилення від заданих параметрів, відправляти повідомлення родичам або медичному персоналу.

Вчені вважають, що пристрій буде корисний для людей з обмеженими руховими можливостями. На даний момент розробник Ear Switch шукає виробників, які зможуть налагодити масовий випуск таких пристроїв. За прогнозами, вони можуть з'явитися вже через 2 - 3 роки.

Нагадаємо, раніше японці винайшли пристрій, що вимірює широту і щирість посмішки.

За матеріалами