Google почне розміщувати персональну рекламу

Reuters

Інтернет-компанія відслідковуватиме веб-сторінки, які відвідують користувачі, а також відео, яке вони переглядають, на сайті YouTube, щоб отримати уявлення про інтереси кожного.

На основі цих даних користувачеві буде пропонуватися певна рекламна інформація кожного разу, як він заходитиме в Інтернет.

Керівництво Google сподівається на те, що рекламодавці платитимуть більше за можливість розміщення такої точкової реклами. На думку Google, вона може стати вдалим рішенням на тлі уповільнення темпів росту ринку онлайн-реклами.

Невелика група рекламодавців почне використовувати цю систему вже в наступному місяці.

Керуючий Google по Великобританії Марк Хоуе вважає, що "така можливість покращить шанси рекламодавців на досягнення потрібної аудиторії". "Я хотів би сподіватися, що це принесе прибутки як рекламодавцям, так і нам самим", - зазначив він.

У багатьох користувачів подібна цільова реклама, яку вже використовують конкуренти Google - Yahoo і AOL, викликала побоювання, що інтернет-компанія отримає ще більший доступ до їх персональної інформації.

Google сподівається послабити ці побоювання, надавши користувачам можливість відслідковувати, змінювати і видаляти інформацію, яку зібрано про них, а також повністю відмовитися від збору стосовно них такої інформації.

Нагадаємо, на початку року корпорація Google провела масові звільнення фрілансерів. Також більше тисячі співробітників було звільнені конкурентом Google компанією Yahoo!