Фріц Здунек пророкує Віталію Кличку ще мінімум два роки успіхів

klіtchko.com
На початку інтерв'ю Здунека запитали про те,  чи впливає вік його підопічного на програмупідготовки: "Ні. Підготовка Віталія проходила за звичайною схемою. Слава богу,в її процесі він не одержав травм", - відповів тренер.

Щодо нинішнього суперника Віталія, фахівець сказав: "Гомеса знаю дужедобре. Під моїм керівництвом він став чемпіоном світу в першій важкій вазі.Довгі роки ми були однією командою. Тепер же виходимо один проти одного. Але щозробиш? Це ж бокс!", - каже Здунек.

Проте, тренер не переживає через минуле: "Ні, у жодному разі! Ніякогододаткового психологічного стресу. Гомес же пішов і з клубу Unіversum, а такожвідмовився від моїх послуг. Мої тренувальні методики здавалися йому занадто жорсткими,і він вирішив, як я висловлююся, зайнятися пляжним боксом. Думаю, це не пішлойому на користь. Його показники помітно погіршилися".

Прокоментував фахівець і думку про низьку дисципліну кубинських бійців:"Є така справа. Латиноамериканці вже давно довели, що ставляться до життянабагато простіше. Вони не настільки цілеспрямовані. Домігшись успіху, відразу радуютьсявід всієї душі, як діти малі, і надміру розслаблюються. Їм вадко вдаєтьсязавершити свято з приводу перемоги й зануритися в робочі будні", - уважаєтренер.

За тривалість кар'єри Віталія Здунек поки не переживає: "Якщо невиникне проблем зі здоров'ям, то мінімум два, а те й три роки", -упевнений він.

Торкнувся тренер і питання про бажання Віталія поборотися з віковимибоксерами, особливо з Ленноксом Льюїсом: "А що робити, якщо за океаномсьогодні вистачає колишніх чемпіонів, які, незважаючи на вік, як і ранішезбирають публіку. А в Льюїса перед Віталієм залишається старий боржок. Вінпообіцяв Віталію на ринзі, що після бою в Лос-Анджелесі надасть йому можливістьреваншу".

Щодо ж етичності звернень Кличка до пенсіонера Льюїсу Здунек відзначив:"Сьогодні на ринзі вистачає дідків. Леннокс напевно з повагою поставивсядо того, що після поразки в бою з ним Кличко виграв пояс у двобої з КоріСандерсом. А потім відмінно виявив себе в бою з Денні Вільямсом. В останньому поєдинкувін покарав Семюеля Пітера", - нагадав він.

"І цілком імовірно, що через певний час Льюїс прийме виклик. Принаймні,він обіцяв Віталію реванш", - запевняє фахівець.

Повідав тренер і свій рейтинг найкращих важковаговиків світу: "Номеродин - Володимир Кличко, номер два - Віталій. Хоча, суб'єктивно кажучи, длямене, напевно, перший Віталій - я ж його тренер. За ними поставив би РусланаЧагаєва", - вважає він.


sportbox.ru
Здунек не сумнівається в першості братів Кличків

"З перспективних важковаговиків відзначив би Олександра Димитренка іДевіда Хея. Хоча, виходячи з того, що Хей показав у поєдинку з Монте Барретом,він навряд чи встояв би сьогодні проти братів Кличків", - запевняє Здунек.

Переваги Віталія Кличка очевидні для його тренера: "Він довів, що єстабільним боксером. А в бою з Пітером підтвердив це".

Разом з тим Валуєва і Повєткіна фахівець також не залишив без уваги:"У бою з Евандером Холіфілдом Валуєв показав, що в нього є серйозні проблеми.Однак і його, і Повєткіна я б включив у десятку найкращих супертяжів світу",- сказав Здунек.

Нагадаємо, що найближчий бій підопічний Фріца Здунека українець ВіталійКличко проведе проти кубинця Хуана Карлоса Гомеса 21 березня в Штуттгарті. Накону буде стояти Чемпіонський пояс WBC, що належить українцеві. Телетрансляціядвобою пройде на каналі Інтер, текстову забезпечить портал uaSport.net.