NASA і Microsoft викладуть в інтернет 100 терабайт фотоматеріалів

nasa.gov

Як повідомили в космічному агентстві, велика кількість фотографій, що зберігаються у дослідницькому центрі Еймса, передадуть компанії Microsoft, яка ближче до кінця 2009 року зробить їх доступними через свій сервіс Microsoft WorldWide Telescope.

Користувачам нададуть можливість побачити знімки Марса, зроблені космічним апаратом Mars Reconnaissance Orbiter. За два роки роботи на орбіті Червоної планети зондом було передано на Землю інформації більше, ніж зібрали всі попередні марсіанські місії, зазначають у NASA.

Крім того, представники NASA заявили, що восени 2009 року на WorldWide Telescope з'являться фотографії Місяця, зроблені апаратом Lunar Reconnaissance Orbiter, запуск якого заплановано на травень 2009 року.

Сервіс Microsoft WorldWide Telescope є конкурентом Google Sky. В даний час на сервісі вже доступна велика кількість фотоматеріалів, зібраних різними космічними місіями NASA і ESA, йдеться у повідомленні агентства.

зазначимо, у лютому цього року NASA і Google оголосили про створення Університету сингулярності - Singularity University, який буде готувати фахівців для вирішення глобальних проблем людства.