Макаревич у Києві відчув себе президентом США

newsmusic.ru

Київський Палац спорту в неділю, 29 березня, був повний. У фан-зонах організатори поставили стільці - для немолодих шанувальників гурту. Людей у віці близько 50 років було чимало, повідомляють українські ЗМІ. Багато прийшли зі своїми дорослими дітьми.

"Свято починається зараз, - почав з ліричної балади Макаревич півторагодинний концерт. - Хай живе Україна! Добридень!"

Всі пісні, що прозвучали цього вечора, обирали самі шанувальники - на сайті гурту, голосуючи за представлений там список хітів. До лідерів рейтингу музиканти додали лише кілька нових композицій.

У партері було кілька депутатів Партії Регіонів - Олександра Кужель, Ганна Герман, брати Клюєви, а також бютівець Андрій Кожем'якін.

Ганна Герман зізналася, що прийшла на концерт заради чоловіка: "Машину времени любить мій чоловік. Сьогодні я тут заради чоловіка. Що стосується мене, то Машина времени нагадує мені складні часи в студентському гуртожитку. Саме в той час вона були на піку слави. Я до них дуже спокійно ставлюся..."

Напередодні концерту відбулася прес-конференція Машини времени.

"Я просто відчуваю себе президентом США, ото набігло народу, ото вчудили!" - Заявив Андрій Макаревич коли вийшовши з гуртом до натовпу журналістів.

Відповідаючи на запитання, чому гурт розпочав свій ювілейний тур з Києва, Макаревич сказав:

"Думаю, що просто київські організатори виявилися спритнішими. Поки інші чухалися, ваші нас вже запросили. Що нам дуже приємно. Ваше місто ми дуже любимо, як і городян, погода чудова, в Палаці цьому ми сто років не грали...".

Журналістка одного з інформагентств запитала у музикантів, як їм живеться, твориться за сьогоднішнього режиму в Росії, на що Макаревич відповів:

Нам теж іноді показують по телевізору, що відбувається у вас. І судячи з телевізора - жах, що коїться... Але ми бачимо, що це абсолютна неправда. Приїжджаєш сюди, бачиш, що відкриваються нові ресторани, ніхто нікуди не поспішає, і за хлібом черги не стоять. Тобто не можна судити про життя в країні за телевізійними репортажам. Ми не відчуваємо на собі того, що ви назвали! Жодним чином! Тому я не можу сказати, що є якийсь режим".

При цьому музикант зазначив, що йому не подобаються відносини Росії та України.

"Вважаю, що в цьому винні уряди обох країн. Я радий, що люди, які живуть там і там, ці відносини не дуже розділяють", - сказав лідер Машини времени.

Він також розповів, кого з російських виконавців вважає хорошими музикантами.

"Це не той, хто краще грає на гітарі або краще співає, це команда, яка сказала своє слово, має обличчя, не схоже на інших, у яких дуже гарні вірші. Це Ундервуд, Нещасный случай, Сплин, Земфира... Є досить багато хороших хлопців", - сказав Макаревич.

Що стосується України, фронтмен Машини часу зізнався, що не дуже знайомий з музичним творчістю країни.

"Крім Океану Ельзи і (Воплів) Відоплясова, які у нас часто гостюють, я більше нікого з молодих не чув. Та й ці вже не молоді", - сказав він.