Тимошенко зустрілася з місією МВФ

www.segodnya.ua

"Українська сторона зацікавлена, щоб ми знайшли вихід з настільки складної ситуації і продовжили співпрацю", - наголосила Тимошенко. 

При цьому вона зазначила, що за останні кілька тижнів Україна, "незважаючи на кризу, прийняла всі необхідні заходи, щоб ухвалити рішення, які дають можливість нам збалансувати фінанси в Україні". 

Прем'єр також заявила, що уряд скоротив дотації з держбюджету Пенсійному фонду, оскільки останній перевиконав власні доходи. Тимошенко вказала і на зростання промислового виробництва в країні в лютому. 

Крім того, прем'єр наголосила, що надзвичайно важко виконується дохідна частина загального фонду державного бюджету, однак запевнила, що виплачуються зарплати і пенсії. 

"Ми зараз досить ефективно побудували співпрацю з Національним банком", - акцентувала увагу прем'єр. 

Тимошенко каже, що уряд збалансував фінансовий план НАК Нафтогаз України, і держхолдинг у повному обсязі та своєчасно розраховується за поставки російського газу. "У нас є хороші перспективи на майбутнє", - впевнена Тимошенко. 

Також вона висловила думку, що в Україні зроблено суттєві кроки, щоб почати процес рекапіталізації банків. Водночас Тимошенко констатувала наявність в Україні достатньої кількості проблем і висловила бажання обговорити їх на зустрічі з місією МВФ.