Даррен Аронофскі: Міккі Рурк нічого не коштував

Reuters
Даррен Аронофскі прибув у Київ не тільки, щоб презентувати новий фільм Рестлер, але й побувати на батьківщині предків - дідусь і бабуся режисера виїхали в США з України.

У Рестлері, який з'явиться в українських кінотеатрах 16 квітня, головну роль виконав Міккі Рурк, що зіграв практично самого себе. Актор, який раніше займався боксом та здобув світову славу, за останні півтора десятка років через алкоголь та наркотики опинився на самому соціальному дні.

Спочатку головного героя в Рестлері мав зіграти Ніколас Кейдж, однак, коли гроші на картину вже зібрали, а зйомки почалися, Аронофскі вирішив замінити Кейджа на Міккі Рурка.

"Взагалі-то ця робота завжди призначалася для Міккі (Рурк). Я більше двох років шукав грошей під нього. Тому що, на жаль, як зараз знаходять гроші для кіно в Америці? Ми йдемо по світу і запитуємо: "Скільки дасте під цю зірку кіно? "А Міккі нічого не коштував. Насправді Міккі коштував навіть мінус. Він 15 років руйнував свою кар'єру і репутацію <...>", - розповів Аронофскі в інтерв'ю Кореспонденту.

Після того, як режисер запропонував роль Ніколасу Кейджу, продюсери не шкодували грошей, і впродовж двох тижнів було зібрано втричі більше, ніж було необхідно.

"Це було на перших шпальтах голлівудських газет, стало дуже публічним, але я не міг спати по ночах. Я почав ходити по Нью-Йорку та питати всіх знайомих, що вони думають про Міккі Рурка. Після двох тижнів я прийняв складне рішення - попросив іншого актора піти, щоб Міккі міг працювати. І я взяв тільки невелику частину зібраних грошей, щоб зробити фільм з ним", - згадує Аронофскі.

Розповів режисер і про сам реслінг, який, він називає американським феноменом, і пояснює, що реслінг - це постановочне шоу, де борці б'ються за суворим сценарієм. На думку Аронофскі, у Росії та Україні мало хто знає про це.

"В Америці фанати реслінгу - в основному хлопці до 15 років. Але і вони отримують задоволення просто від видовища. Я маю на увазі, кожен знає, що це шоу. Але може, люди, які дивляться таке шоу (в Росії та Україні), не розуміють, що реслінг - це підробка?"

"Ось в Росії мені казали, що не всі це знають. І деякі думають, що все по-чесному...", - додав кіномейкер.