В Закон України Про запобігання СНІДу внесено зміни

Reuters

Про це повідомляється на офіційному сайті Президента.

Верховна Рада прийняла даний закон 14 квітня. Виключено із Закону Про запобігання захворювання на СНІД та соціальний захист населення статтю 22. Замість цього стаття 21 доповнена положенням, в якому передбачено, що обоє батьків інфікованих на СНІД дітей, а також особи, які їх замінюють, мають право на отримання щорічної відпустки у літній чи інший зручний для них час.

Крім того, в Законі зазначається, що вони мають право на спільне перебування в стаціонарах з дітьми у віці до 14 років і звільнення на цей час від роботи з виплатою допомоги по тимчасовій непрацездатності у зв'язку з доглядом за хворою дитиною.

У випадку звільнення одного з батьків з роботи у зв'язку з доглядом за дитиною у віці до 16 років, відповідно до Закону, за ним буде збережена безперервний трудовий стаж для нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності, проте за умови влаштування на роботу до досягнення дитиною зазначеного віку .

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада України надала батькам і опікунам дітей до 16 років, хворих на СНІД або заражених ВІЛ-інфекцією, право на щорічну відпустку. Раніше ж таке право надавалося тільки матерям хворих на ВІЛ / СНІД дітей до 16 років.