ДІУ випустить облігації на два мільйони гривень під держгарантії

Фото Павла Телиховского

"У цьому році (випустимо облігації) на 1млрд гривень і в наступному. Дані папери будуть випущені під держгарантіїуряду", - сказав він. Причому Миргородський також додав, що до кінця 2011року ДІУ також випустить іпотечні облігації на 200 млн гривень, а у 2012 році -на 500 млн гривень.

Він також нагадав, що у 2011 році ДІУ викупилоперший пілотний випуск іпотечних облігацій на 60 млн гривень.

Як повідомлялося в кінці серпня, Державнаіпотечна установа (ДІУ) після активного відновлення рефінансування іпотечнихкредитів 1 липня поточного року рефінансувала 81 кредит, виданийбанками-партнерами населенню для купівлі квартир, на загальну суму близько 22млн грн.

Як повідомлялося, ДІУ з 1 липня 2011 рокувідновило рефінансування іпотечних кредитів на вторинному ринку житла заставкою 11% річних у гривні. Таким чином установа фінансує забудовників черезбанки-партнери для добудови житлових об'єктів і рефінансування іпотечнихкредитів населення на первинному і вторинному ринках житла.

ДІУ була створена постановою Кабміну № 1330від 8 жовтня 2004 року. Основною метою діяльності Державної іпотечної установиє рефінансування іпотечних кредитів за рахунок коштів, одержуваних у тому числівід розміщення цінних паперів.