Азаров пообіцяв при розвитку України зробити ставку на інтелектуальні інновації

АР

"За ці п'ять років миповинні докорінно змінити свою країну. Основну ставку ми повинні зробити наінтелектуальні інновації. На першому етапі - це наступний рік - ми приділимовелику увагу концентрації ресурсів, розвитку базових сфер економіки", -сказав прем'єр на відкритті міжнародного медичного форуму та міжнародногофоруму фармацевтичної індустрії в Києві.

Він зазначив, що йдеться про паливно-енергетичну, агропромислову,житлово-комунальну галузі, машинобудування, а також галузі інфраструктури.

Азаров нагадав, що уряд розробив програму інноваційно-інвестиційної діяльностідо 2015 року. За його словами, на другому етапі реалізації програми (2013-2015рр.) уряд сконцентрується на авіакосмічній галузі, інформаційно-комунікаційнихтехнологіях, біо-і нанотехнологіях, на "тих секторах, які визначатьобличчя економіки нашої країни".

"У нас є всі умови, всі можливості для того, щоб наша техніка, особливомедична, діагностична, лікувальна зайняли гідне місце в наших лікарнях, у нашихклініках, в науково-дослідних центрах", - додав Азаров.

Нагадаємо, в січні Азаров доручив першомувіце-прем'єру - міністру економіки Андрію Клюєву подати на розгляд уряду річнупрограму інноваційно-інвестиційної діяльності. Прем'єр доручив Клюєву займатисяусіма питаннями, пов'язаними з програмою модернізації вітчизняноїпромисловості.