У США засудили батьків, що лікували новонародженого сина молитвою

AP

Як повідомляєАР, батьки є членами місцевого відділенняЦеркви послідовників Христа, прихожаниякої негативно ставляться до офіційноїмедицини і практикують зціленнямолитвою.

Шеннон Хікман народиласина в домашніх умовах. Менш ніж черездев'ять годин після пологів немовляпомерло. Як з'ясувалося пізніше, хлопчиквнутрішньоутробно заразився бактеріальноюінфекцією і з'явився на світ ізнерозвиненими легенями.

За оцінкамилікарів, у разі своєчасного зверненняза медичною допомогою дитина малапрактично 100-відсоткові шанси вижити.Слідчі намагалися з'ясувати у батьків,чому вони не подзвонили в службу екстреноїдопомоги. Батько хлопчика Дейл заявив,що він молився про одужання сина. Шеннонзазначила, що через свої релігійніпереконання вона повинна повністюпокладатися на думку чоловіка.

Зарішенням судді, до винесення вироку,яке наначене на 31 жовтня, Хікманизалишаться на волі. Відповідно дозаконодавства Орегона, мінімальнепокарання за ненавмисне вбивство, вякому звинуватили 26-літнє подружжя,становить шість років позбавлення волі.Проте в законі передбачені винятки длявіруючих, яким за аналогічний злочинзагрожує не більше 18 місяців в'язниціі 250 тисяч доларів штрафу.

Раніше вокрузі Клакамас п'ять членів відділенняЦеркви послідовників Христа булизасуджені за злочинами, пов'язаними звідмовою від лікування дітей. У зв'язкуз цим 2011 року влада штату прибрала іззаконодавства виключення для віруючих.Однак на момент вчинення злочинуХікманами ці поправки все щедіяли.

Нагадаємо, у травні цьогороку в Москві була порушена кримінальнасправа щодо 32-річної Юлії Мікової, котравикористовувала гомеопатичні засобидля лікування тримісячної доньки, яказгодом померла.