Катар інвестує в економіку Греції більше 1,2 млрд євро

AP

За інформацією агентства, Катар вкладе 1,2 мільярда євро вкомпанію з розробки золотих родовищ на півночі Греції, що повинно принестикраїні 1500 нових робочих місць.

Угода про інвестиції було підписано в Афінах у присутностіпрем'єр-міністра Греції Йоргоса Папандреу і еміра Катару Хамада бін Халіфа АльТані.

Угодуукладено тієї миті, коли Греція намагаєтьсяскоротити дефіцит держбюджету і отримати кредити ЄС і МВФ, аби уникнути дефолту. Також Греціязобов'язалася в найближчі роки приватизувати державні активи на 50 мільярдівєвро.

Однак нинішнє важке фінансове становище країни не відлякуєкатарських інвесторів, які рік тому підписали рамкову угоду про інвестиції в Греціюі зараз реалізують перший з намічених проектів.

Раніше Катар висловлював зацікавленість у придбанніморського порту, але угода не відбулася. Також катарським інвесторам цікавіінвестиції в нерухомість на території колишнього міжнародного аеропорту наафінській рив'єрі, однакпереговори поки не просунулися досить далеко, щоб сторони вийшли на укладенняугоди.