У США сьогодні стартує Національний день без інтернету

У США сьогодні триває Національний день відключення від інтернету (The National Day of Unplugging).
Reuters

Учасники проекту маютьвимкнути комп'ютер, смартфон і інші пристрої, не перевіряти електронну пошту іне заходити у Facebook.

Утриманнявід Мережі почнеться після заходу сонця в п'ятницю, 23 березня, і триватимепротягом доби.

Ініціаторомцієї акцій виступає некомерційна організація Reboot. Зазадумом організаторів, день без інтернету повинен стати сучасним аналогоміудейського Шабату - сьомого дня тижня, в який наказано утримуватися від роботиз релігійних мотивів, і проводити більше часу з сім'єю і близькими.

Зазначимо,що згідно з недавнім дослідженням Boston Consulting Group, 21% мешканців США волілиб відмовитися від сексу протягом усього року, ніж від можливості вийти в Мережу(у Японії таких знайшлося б 56%). Більшетого, 69% американців погодилися б прожити рік без кави, 77% - без шоколаду, а7% - без можливості прийняти душ.

Ранішеподібне дослідження було проведено у Великобританії. Зайого результатами, близько чверті британців заради з'єднання з Мережею готовівідмовитися від сексу. Крімтого, близько 65% опитаних британців заради доступу до Мережі могли б"зав'язати" з алкоголем, 76% - відмовитися від шоколаду і 78% - відкави.