Ахметов був шокований продажем Металіста

Президент донецького Шахтаря Рінат Ахметов прокоментував продаж футбольного клубу Металіст.
ФК Шахтар Донецьк

Ахметов нагадав, що саме він привів Ярославського в футбол:"З Олександром Ярославським мене пов'язує багаторічна дружба. Свого часу япорекомендував йому звернути увагу на футбол, а конкретно на Металіст. Яглибоко вдячний йому за те, що він прийняв харківську команду, коли таперебувала у Першій лізі, і вивів Металіст на високий європейський рівень. Те,що Ярославський зробив для команди і в цілому для українського футболу, заслуговуєнайбільш добрих слів".

Також він зазначив,що був шокований новиною про продажМеталіста: "Про те, що Олександр Владиленович вирішив передати клуб іншомуінвестору, я дізнався ввечері напередодні офіційної заяви про це. Ярославськийподзвонив мені і сказав, що прийняв таке рішення. У мене не було ні можливості,ні часу його переконати, і, якщо чесно, ця новина мене шокувала. Я відразуподумав, як це позначиться на ФК Металіст і взагалі на всьому українськомуфутболі. Адже Металіст зарекомендував себе командою, яка демонструє гарний,яскравий атакуючий футбол, командою, з якою грати важко і перемогу над якоюособливо цінуєш".

Рінат Ахметов відзначив, що буде з інтересом спостерігати зауспіхами харківської команди: "Позавчора я почув заяву нового власникахарківського клубу - заява дуже амбітна і дуже цікава. І хочу сказати, що мизавжди будемо вболівати за Металіст, коли він виступає на європейській арені,ми завжди будемо вболівати за Металіст, коли він грає проти київського Динамо...Ми можемо тільки вітати високу конкуренцію в чемпіонаті України. Але для насперемога - тільки золото, а срібло - поразка. Шахтар зробить все, щоб якістьнашої гри дозволяла завжди тримати золоті медалі чемпіонату країни в нашихруках".

Нагадаємо, що в понеділок, 24 грудня, на офіційному сайтіМеталіста з'явилося звернення президента харківської команди Олександра Ярославськогопро продаж клубу. Пізніше там же з'явилося звернення групи компаній Газ Українапро те, що нові власники обіцяють клубу стабільне фінансування. Увечеріз'явилися більш конкретні цифри - 50-100 млн євро нинішньої зими на посилення.

За матеріалами: ФК Шахтар