Рада відмовилася від зимових канікул

15 хвилин

За відповідне рішення проголосували 266 депутатів із 444, зареєстрованих у залі.

Згідно із постановою, тиждень із 19 по 23 січня депутати працюватимуть в комітетах і фракціях, тиждень із 26 по 30 січня - з виборцями.

Таким чином, депутати відмовилися від парламентських зимових канікул і продовжили роботу 3-ої сесії Ради до лютого. Крім того, голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що закриття 3-ої сесії відбудеться в день відкриття 4-ої сесії парламенту - 3 лютого. Раніше календарний план 3-ої сесії парламенту передбачав її закриття 16 січня.

Дану постанову внесли депутати фракції БЮТ. Водночас, пропозиція фракції Партії регіонів про роботу парламенту наступного тижня у пленарному режимі не знайшла підтримки в профільному комітеті і не виносилася на голосування.

Крім того, перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, коментуючи результати голосування та участь у ньому фракції КПУ, заявив, що результати голосування "говорять про те, хто є членами коаліції". У відповідь Литвин зауважив, що дане рішення парламенту означає, що "Верховна Рада не йде на канікули, а працюватиме". За словами спікера, сьогодні парламент продемонстрував свою консолідацію у відповідь на цинізм".

Дехто вже замовив квитки, а вони тут демонструють якусь чистоту своїх рядів - Литвин
"А то хтось вже замовив квитки, а вони тут демонструють якусь чистоту своїх рядів", - додав Литвин.

Також сьогодні Рада вирішила провести 18 березня парламентські слухання щодо стану правосуддя. За прийняття відповідного проекту постанови проголосували 411 депутатів. Тим самим парламент доручив Кабінету міністрів подати в Раду необхідні інформаційно-аналітичні матеріали стосовно питання слухань, які тиражовано для депутатів.

Парламентському комітету з питань правосуддя проектом запропоновано внести пропозиції про рекомендації слухань, здійснити необхідні заходи для методичного забезпечення слухань.

Як уже повідомлялося, сьогодні Верховна Рада ще раз Президента України звільнити голову НБУ.