Міліція затримала групу військових, яка викрадала боєприпаси зі складів під Новобогданівкою

static.24.ua


Як повідомили в керівництві Запорізького головкому міліції, ”помічник командира військової частини А-2985, розташованої під Новобогданівкою, начальник служби забезпечення цієї ж частини та комендант штабу в/ч А-2985 були затримані 7 лютого безпосередньо в момент вивезення з території військової частини чергової партії боєприпасів”.

У двох легкових автомобілях, що належали військовим, у момент затримання було виявлено загалом 500 кг снарядів, які правоохоронці вилучили.

У міліції повідомили, що вилучене спрямовано на експертизу, яка має кваліфікувати боєприпаси залежно від наявності або відсутності вмісту як металобрухт або як бойові боєприпаси.

Матеріали, зібрані стосовно військових правоохоронцями, передані у військову прокуратуру, якою порушено кримінальну справу за ст. 410 Кримінального кодексу України - "Викрадення, присвоєння, вимагання військовослужбовцями зброї, бойових припасів, вибухівки або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки або іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем".

Як покарання дана стаття передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Ведеться розслідування.