БЮТ може підтримати скасування постанови про відставку Огризка

image.tsn.ua


Про це заявив народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

За словами Писаренка, на засіданні фракції БЮТ у вівторок, 3 березня, після пленарного засідання парламенту обговорювалося питання про можливість розгляду у Верховній Раді постанови про скасування рішення парламенту про звільнення Володимира Огризка з посади міністра закордонних справ.

Як зазначив Писаренко, "наші партнери сьогодні зареєстрували відповідний проект і форсують події з включення його до порядку денного".

За словами депутата, фракція БЮТ "скоріш за все, підтримає" пропозицію включити до порядку денного відповідний проект постанови.

Відповідаючи на запитання про те, чи може фракція БЮТ підтримати постанову і скасувати постанову про звільнення Володимира Огризка, Писаренко підкреслив, що на засіданні фракції у вівторок це питання не обговорювалося.

За словами депутата, на ранковому засіданні фракції в середу депутати можуть обговорити відповідне питання.

Писаренко також підтвердив, що на засіданні фракції БЮТ у вівторок була присутня і прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

За словами депутата, серед багатьох питань обговорювали, зокрема, і питання сьогоднішнього голосування стосовно відставки міністра закордонних справ, а також питання фракційної дисципліни.

Писаренко зазначив, що оскільки відомо було, що у фракції є низка депутатів, які виступають за відставку міністра закордонних справ, то рішення фракції могло б бути таким, щоб депутатам фракції була надана можливість голосувати у вільної режимі.

При цьому він підкреслив, що він не змінив свою позицію у відношенні Володимира Огризка готовий переконувати своїх колег проголосувати за його відставку ще раз.

Також Писаренко підкреслив, що поки що питання про підтримку нової кандидатури на посаду міністра закордонних справ у випадку, якщо таке подання внесе Президент України Віктор Ющенко, не обговорювалося, однак додав, що основним кандидатом на посаду буде, насамперед, його професіоналізм і незаангажованість у відношенні тої або іншої політичної сили.