Університет Шевченка знижує вартість навчання за контрактом

Новинар

За словами проректора КНУ з науково-педагогічної роботи Володимира Бугрова, в університеті реально оцінили ситуацію й вирішили піти на зниження вартості навчання.

"Зараз переглядаємо розцінки для набору на наступний навчальний рік, і на деяких наших факультетах рік навчання коштуватиме 5000 грн. Знизили оплату до 15% мехмат., філософський, економічний факультети", - заявив Бугров.

Сегодня пише, що в даний час мінімальна вартість контракту в університеті імені Шевченка становить 5410 грн. на таких спеціальностях як математика, фізика, механіка, хімія та геологія.

Поки що в більшості столичних вузів, за даними Сегодня, кризу відчули у вигляді збільшення прохань про перегляд платежів.

"Кількість звернень від наших студентів про відстрочення платежів через фінансові труднощі у родині збільшилася. Усі вони можуть перейти з посеместрової на помісячну оплату", - повідомив Бугров.

Щодо перспективи зміни цін на наступний 2009-2010 навчальний рік багато столичних університетів заявили, що про будь-яке зниження вартості контрактів не думають, адже в такому випадку доведеться знижувати зарплату викладачам.

"Зниження не плануємо, оскільки вуз не піднімав цін уже два роки. А якщо підвищення й буде, то лише з найпопулярніших спеціальностей", - сказали в НАУ.

"У КПІ вартість контрактів і так була на межі, а ціни на все за цей рік зросли щонайменше на 20%, тому максимум, що ми можемо зробити, це не підвищувати ціни", - повідомив також перший проректор НТУУ КПІ Юрій Якименко.