Ющенко скасував розпорядження Черновецького про вежі Київської фортеці

img.tsn.ua
Фортеця розташована по вулиці Старонаводницькій, 2, у Печерському районі. Нагадаємо, що даним розпорядженням Черновецький закріпив за Головуправління культури і мистецтв право управління будівлею і доручив музею Київська фортеця передати цей нежитловий будинок, що належить до пам'яток архітектури під охороною держави, Головуправлінню культури і мистецтв.

Ющенко: розпорядження Черновецького не відповідає Конституції, на основі якої органи державної влади зобов'язані діяти в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією і законами

В указі Президента Ющенка кажуть, що розпорядження Черновецького не відповідає Конституції, на основі якої органи державної влади зобов'язані діяти в межах повноважень , і способом, передбаченим Конституцією і законами.

Крім цього, культурна спадщина охороняється законом, держава забезпечує збереження історичних пам'яток, а закон Про музеї та музейну справу визначає, що вилучення державою у музеїв їх фондів та іншого закріпленого за ними майна може здійснюватися тільки у випадках, передбачених законами, йдеться в указі Президента.

Ющенко: жоден законодавчий акт не передбачає виключення у музею Київська фортеця закріпленого за ним майна
Ющенко також повідомив, що жоден законодавчий акт не передбачає вилучення у музею Київська фортеця закріпленого за ним майна.

У жовтні 2007 року Київрада вирішила залучити інвестора до реставрації башти № 4 Національного історико-архітектурного музею Київська фортеця, розташованої по вулиці Старонаводницькій, 2 у Печерському районі.

У лютому 2007 року керівництво музею Київська фортеця заявило, що кілька років веде переговори з головою ради директорів корпорації Індустріальний союз Донбасу Сергієм Тарутою про експонуванні його колекції цінностей періоду від Трипілля до Київської Русі в приміщенні вежі № 4 Київської фортеці, розташованої по вулиці Старонаводницькій, 2, протягом 49 років.

Як повідомив наприкінці минулого тижня, 3 квітня, керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк, Маріїнський палац після завершення реконструкції буде доступний для туристів.