Тимошенко запропонувала Італії оздоровити постраждалих дітей в Артеку

mignews.com.ua

Про це сказано в повідомленні управління зі зв'язків зі ЗМІ секретаріату Кабміну. 

Відповідну пропозицію озвучила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час зустрічі з послом Італії в Україні П'єтро Джованні Доннічі, передавши листа з пропозицією прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі. 

Зокрема, Кабмін пропонує оздоровити за свій рахунок дітей, які втратили в результаті землетрусу батьків. 

Зі слів Тимошенко, Україна на початку травня готова прийняти 100-200, або стільки, скільки потрібно, італійських дітей, які постраждали від землетрусу. 

Прем'єр-міністр ще раз висловила співчуття від себе особисто і від Кабміну у зв'язку землетрусом в Італії і зазначила, що незважаючи на те, що уряд Італії відмовився від міжнародної допомоги, Україна готова в разі потреби надати свою допомогу, зокрема від Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. 

У свою чергу, посол Італії подякував прем'єру за співчуття, зазначив, що передасть всі пропозиції прем'єру Італії, і додав, що в разі потреби Італія скористається допомогою уряду України. 

Як повідомлялося, раніше МНС заявило, що готове направити рятувальників до Італії для допомоги у ліквідації наслідків землетрусу. 

Президент Віктор Ющенко повідомив, що Україна готова в разі потреби надати Італії оперативну допомогу, зокрема, направити рятувальний загін та мобільний госпіталь МНС.