Янукович заборонив губернаторам застосовувати адмінресурс

АР

Про це він заявивжурналістам під час робочого візиту до Кіровограда.

"Я незбираюся нікого захищати. Чиновники, які отримали ресурс, намагаються йоговикористовувати в політичних цілях, і це неприпустимо. Фактично є порушеннямзакону про вибори, який потрібно виконувати всім учасникам виборчогопроцесу", - зазначив Президент.

Янукович: Я незбираюся нікого захищати

Також коментуючизвинувачення деяких політичних сил на адресу влади у втручанні у виборчийпроцес, Янукович назвав їх "черговим популізмом, брудними технологіями,тільки в іншому вигляді".

На думкуПрезидента, внутрішньополітичні питання потрібно вирішувати самостійно, а невиносити на широкий загал.

Янукович: Дужечасто ті партійні осередки, які виходили з-під контролю партії і намагалися проводитисвою політику, ми ліквідували і робили це вчасно.

"Я в свійчас, коли очолював Партію регіонів, вирішував це питання. Дуже часто тіпартійні осередки, які виходили з-під контролю партії і намагалися проводитисвою політику, ми ліквідували і робили це вчасно. Цей процес постійний, тому щопрацює людський фактор . Зараз деякі політичні сили намагаються цю проблемуперевести на владу або називають це втручанням ", - заявив Янукович.

За його словами,з часом це питання політичної культури зміниться.

"Цевідбудеться, коли ми ухвалимо постійні закони, і зведемо їх до Виборчогокодексу. Він не дозволить жодній політичній силі підлаштовувати закон підвибори", - наголосив Президент.

Раніше, 9вересня, Президент України попередив керівників місцевих органів влади провідповідальність за використання адміністративного ресурсу на місцевих виборах31 жовтня.