В Адміністрації Януковича пояснили, як Хорошковський міг стати генералом армії

Корреспондент

Увідповідь на інформаційний запит журналістів Іванеско повідомив, щоХорошковському, як голові СБУ, було присвоєно звання генерала армії післяпереатестації.

У відповіді пояснюється, що указом Президента УкраїниВіктора Ющенка в 2008 році Хорошковському, який тоді очолював Державну митнуслужбу, було присвоєно звання "дійсний державний радник митноїслужби".

Згідно з указом від 2003 року Про переатестацію осіб увійськових (спеціальних) званнях і класних чинах, у разі призначення особивищого начальницького складу в Збройні Сили або інші військові формування, їйприсвоюється військове звання вищого офіцерського складу в порядкупереатестації з урахуванням спеціального звання або класного чину, який вінмає.

У 2002 році указом президента було затверджено Перелікосіб, які підлягають заміщенню, згідно з яким посада глави СБУ відповідаєзванню генерала армії України.

Переатестація керівного складу проводиться у разіпризначення особи до Збройних сил або інших військових формувань. Рішення про переатестацію приймає президент України шляхом виданнявідповідного указу.

"Таким чином, після проведення переатестації вповній відповідності до вимог законодавства Валерію Хорошковському, як головіСБУ, було присвоєно звання генерала армії", - повідомив у відповідь наінформаційний запит Іванеско.

Як повідомлялося, ПрезидентУкраїни Віктор Янукович присвоїв голові Служби безпеки України ВалеріюХорошковському звання генерала армії.

Екс-глава Служби безпекиУкраїни, перший заступник голови партії Батьківщина Олександр Турчинов висловивздивування тим, що чинному главі СБУ Валерію Хорошковському присвоїли званнягенерала армії. "Це не спеціальне звання, цевійськове звання, і тому мені дивно, як цивільній людині можна відразуприсвоїти звання генерала армії", - сказав він.