У Запорізькій області міліціонери затримали ґвалтівника-педофіла

Reuters

Про це УНН повідомили в прес-службі ГУ МВС України в Запорізькій області.

23 вересня 2011 о16 годині 20 хвилин до Мелітопольського міськвідділу міліції ГУМВС України вЗапорізькій області звернулася місцева мешканка 1977 року народження, якаповідомила, що приблизно о 15 год. 45 хв. її дочка 2002 року народження пішла знезнайомим чоловіком у невідомому напрямку і до теперішнього часу неповернулася.

Оперативно булиперекриті всі можливі шляхи виїзду з міста. До пошуків був підключений іособовий склад міліції на Придніпровській залізниці.

О 18.00 годиндівчинка прийшла додому. На руках і ногах у неї була кров. Дитину негайногоспіталізували до медичного закладу. Міліціонери ж продовжили пошуки злочинця.

Вжитими заходамирозшуку співробітниками лінійного відділу УМВС України на Придніпровськійзалізниці і Мелітопольського міськвідділу міліції разом з працівникамиуправлінь карного розшуку, кримінальної міліції у справах дітей таоперативно-технічних заходів ГУМВС України в Запорізькій області буловстановлено, що злочин скоїв раніше судимий чоловік 1957 року народження .

54 - річнийчоловік п'ять разів притягувався до кримінальної відповідальності і стільки жвідсидів у в'язниці. Звільнився він лише 15 вересня 2011 року, ніде не працюваві не мав постійного місця проживання.

Підозрюваний бувзатриманий на залізничній станції Новоолексіївка Генічеського районуХерсонської області і доставлений до Мелітополя.

За даним фактомпорушено кримінальну справу за ч. 4 ст. 152 (Зґвалтування, що спричинило особливотяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього) Кримінальногокодексу України, яка передбачає позбавлення волі строком до 15 років.

КерівництвомГУМВС України в Запорізькій області за ефективні, грамотні та оперативні діїготується наказ про заохочення співробітників причетних до встановлення тазатримання злочинця.

Нагадаємо, всічні 2011 року на Буковині був затриманий 61-річний педагог-педофіл.

Правоохоронцівстановили, що, працюючи в школі-інтернаті, чоловік протягом 16 останніх роківпідшукував малолітніх і неповнолітніх хлопчиків з метою подальшого вступу зними в статевий зв'язок.

Зазвичай вінвибирав дітей у віці від 12 до 16 років, які виховувалися в неповних сім'ях знизьким матеріальним достатком, після чого шляхом психологічного та фізичноготиску примушував неповнолітніх до статевих актів. Затриманий також застосовувавдо дітей грубу фізичну силу.