Влада Умані проти перенесення праху цадика Нахмана до Ізраїлю

АР

Про це повідомивзаступник мера Умані Петро Паєвський в ефірі 5 каналу.

За його словами,існує заповіт самого цадика Нахмана, у якому він висловив бажання бутипохованим в уманській землі. Крім цього, зазначив заступник мера Умані,туристи-паломники допомагають розвивати туристичний потенціал міста, якийсклався історично.

Тому, за словамиПаєвського, обласній та центральній владі необхідно зробити так, щоб туристи,зокрема релігійні, отримали в Умані максимум зручностей. За його словами, владаповинна зайнятися будівництвом готелів, пунктів харчування, наданням іншихпослуг.

"Щоб люди, якіприїжджають, відчували себе зручно, і місцеві жителі так само при цьомуотримували і роботу, і зарплату, і, так само, відчували себе зручно”, - додаввін.

Як повідомлялося,представники деяких партій в Україні пропонують перенести прах цадика Нахмана зУмані Черкаської області до Ізраїлю.

Як стверджує,зокрема, лідер Черкаської обласної організації УНП Леонід Даценко, ”ідеюперевезти прах Нахмана колись висловили самі хасиди, а в зв’язку з тим, щозараз паломництво набирає некерованих форм, це стало необхідністю”.

Щоосені паломникиїдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера Нахмана відсвяткуватиРош-га-Шан. Рабі Нахман був похований Умані в 1810 році. Відтоді це місто сталоцентром поклоніння хасидів, куди вони з`їжджаються з усього світу коженєврейський Новий рік.