Янукович розповів, яким має бути новий закон про вибори депутатів

president.gov.ua

Як зазначаєпрес-служба глави держави, у вівторок за ініціативою керівництва Верховної Радиі лідерів депутатських фракцій відбулася робоча зустріч з Президентом стосовноцього закону.

"До виборівзалишається трохи більше року, тому є необхідність і можливість у своєчасномуухваленні рішення по законодавчому забезпеченню", - підкреслив головаВерховної Ради Володимир Литвин.

Під час зустрічісторони заслухали інформацію керівника робочої групи про підготовку нового виборчогозакону Міністра юстиції України Олександра Лавриновича по напрацьованомузаконопроекту.

"Робочагрупа добре попрацювала, напрацьований серйозний документ. Сьогодні ця роботадобігає кінця, і я приймаю пропозицію Голови Верховної Ради України, абиподальша робота над законопроектом відбувалася у парламенті, і погодженийзаконопроект вносився лідерами депутатських фракцій на розгляд ВерховноїРади", - підкреслив Янукович.

Раніше ПрезидентУкраїни своїм розпорядженням утворив робочу групу за участю міжнароднихекспертів з метою створення нового демократичного виборчого законодавства.

Тим часом,сьогодні Рада відхилила усі законопроекти про вибори народних депутатів.