Сьогодні депутати розглянуть декриміналізацію статті, за якою судять Тимошенко

АР

Парламент також ухвалитьрішення про включення до порядку сесії ще низки законопроектів щододекриміналізації економічних злочинів.

Зокрема,заплановано розгляд включення до порядку законопроекту Президента ВіктораЯнуковича № 9221 Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодогуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарськоїдіяльності), № 9165, що передбачають виключення з Кримінального кодексу статті365 (перевищення влади або службових повноважень) ,№ 9230, що передбачає декриміналізацію відповідальності службових осіб у разівідсутності в їх діях особистої вигоди.

Напочатку засідання після оголошення заяв депутати розглянуть ратифікаційнізаконопроекти, зокрема, № 0222, що передбачає ратифікацію угоди з Йорданією провзаємну охорону інформації з обмеженим доступом, підписану 14 березня в Аммані.

Крімцього, парламент розгляне законопроект № 9006 про поетапне підвищенняпрожиткового мінімуму до 1 525 гривень і мінімальної заробітної плати до 1606гривень в 2012 році.

Депутатитакож розглянуть створення тимчасової слідчої комісії для розслідування дійспівробітників органів внутрішніх справ під час подій 24 серпня в Києві. О15:00 почнуться парламентські слухання про реформування Міністерства внутрішніхсправ.

Ранішезаступник голови Партії регіонів Дмитро Шенцев заявив, що фракція Партіїрегіонів готова розглянути питання декриміналізації статті 365 Кримінальногокодексу, за якою звинувачують екс-прем'єра Юлію Тимошенко.