У п'ятницю в Україні випаде сніг - Гідрометцентр

У п'ятницю, 26 жовтня, в Україні очікується сніг. Спочатку він випаде на заході країни, а вже 27-28 жовтня - в центрі.
Reuters

Про це сьогодні, 22 жовтня, повідомив директорУкраїнського гідрометцентру Микола Кульбіда.

Він зазначив, що похолодання розпочнеться іззахідних областей України. "Уже з 26 жовтня у цьому регіоні пройдуть дощіз переходом у сніг", - сказав головний синоптик країни.

"Ми очікуємо випадання інтенсивних опадіву вигляді мокрого снігу і навіть формування сніжного покриву", - уточнив він.

Директор Укргідрометцентру також зазначив, щов південних і південно-східних регіонах будуть спостерігатися інтенсивні дощі.

"Інтенсивний сніг випаде спочатку назаході, а потім протягом 27-28 жовтня в центральній частині України", -сказав він.

Очікується, що в цих областях також випадесніг з утворенням снігового покриву. Але вже 29-30 жовтня інтенсивність опадівбуде меншою.

"Якщо говорити про Київ, 27 жовтня снігуще не буде. 28-го ситуація складна, тому що зона опадів буде проходити дужеблизько від Києва над його південно-східними районами. Сьогодні ми схиляємосядо того, що буде холодно. Якщо говорити про вибори в цілому, то впівденно-східних частинах України погода буде не зовсім комфортною для людей іїх приходу на дільниці", - сказав Кульбіда.

За словами Кульбіди, похолодання будутьсупроводжувати штормові вітри зі швидкістю 17-20 м/с.

Зниження температури вночі 27-28 жовтняочікується на всій території, крім Криму та Приазов'я, - від 0 до 5 градусівморозу. Денна температура складе 6 º С.

У той же час, зазначив Кульбіда, вже напочатку листопада в Україні потеплішає: вночі температура підвищиться до 9º С,а денна температура зросте до +7 .. +12 º С.

"Таким чином, потепління буде доситьвідчутним", - резюмував головний синоптик.

Як повідомлялося, 2012-й рік увійде в трійку найтеплішихроків в Україні за весь період метеоспостережень, які ведуться у Києві з 1881року.