Інцидент в Азовському морі: вцілілий український рибалка повернувся додому

Українець Олександр Федорович, який вижив після атаки російського прикордонного катера в Азовському морі, повернувся з російського Єйська в рідне село Безіменне Новоазовського району Донецької області. Він єдиний з п'яти осіб вцілів після того інциденту.

Майже чотири місяці він пробув у Росії. Спочатку - в лікарні з травмами, потім - у слідчому ізоляторі, а згодом - в орендованому будиночку на підписці про невиїзд.

Федорович розповів, що під час перебування в Росії не було грошей навіть на їжу: "Не було грошей абсолютно. Я весь час сидів на одній "Мівіні". Ніякої допомоги ні від кого не було. Єдине - те, що мені дружина привозила. І консульство раз на місяць привозило 100 доларів. А що мені ці 100 доларів? Я їх тільки платив за квартиру. А харчуватися? Важив 86 кілограмів, а скільки зараз - на ваги ще не ставав".

Звинувачення у браконьєрстві українець відкидає і стверджує, що виходив у море з напарниками не так на риболовлю, а на прогулянку - щоб перевірити човен.

Тепер в українській Генпрокуратурі чекають слідчих матеріалів від російських колег. Розслідувати справу Федоровича буде Донецька міліція, яка поки розглядає рибалку як свідка, повідомляє програма События на телеканалі Україна.

Джерело відео Канал Україна