Ольмерт погрожує "непропорційною" відповіддю на обстріли із сектора Газа

lenta.ru

Протягом дня по півдні Ізраїлю були випущені, щонайменше три реактивних снаряди і п'ять мін. Обстріл обійшовся без матеріального збитку та потерпілих. Одна з ракет упала поруч із дитячим садком, але не вибухнула.

Рівно два тижні назад Ізраїль зупинив в однобічному порядку воєнну операцію в секторі Газа, оголосивши про досягнення її головної мети - припинення палестинських обстрілів. Пуски ракет і напади на військовослужбовців бойовики відновили минулого вівторка.

"Обстріли тривають і в останні дні навіть посилилися настільки, що Ізраїль не може собі дозволити не відповідати на них ", - сказав Ольмерт на недільному засіданні уряду.

"Позиція кабінету із самого початку полягала в тому, що якщо обстріли наших громадян продовжаться, піде потужна ізраїльська відповідь, непропорційна за силою до нападів на жителів півдня Ізраїлю та наших військових", - цитує прем'єра урядова прес-служба.

Ольмерт повідомив, що армія вже отримала розпорядження готуватися до відповідних дій.

"Ми не збираємося заздалегідь попереджати терористів, як, коли і де ми дамо відповідь, але ми її дамо", - сказав глава уряду.