Австралійські експерти визнали перевагу російської ППО над американською авіацією

strizhi.info

Російські радари і ракети ППО досягли такого рівня, при якому американські літаки F-15, F-16 і F/A-18 нездатні їм протистояти, повідомляють експерти у своєму звіті.

Щоб знову зайняти положення лідера, Америка повинна активно виробляти винищувачі п'ятого покоління F-22 Raptor, причому їх знадобиться більше чотирьохсот, повідомляє сайт Defence Professionals.

На думку Defence Professionals, висновки експертів підтверджують давно відомий факт: включившись у глобальну економічну систему, Росія зуміла ліквідувати технологічне відставання в областях, необхідних для будівництва сучасних ракет та радарів. У результаті російська зенітно-ракетна система С-400 перевершує західні аналоги.

Можливість проаналізувати потенціал ймовірного супротивника у російських вчених з'явилися завдяки військовим конфліктам в Іраку в 1991 році і в Сербії в 1999 році. Цей процес, як зазначається в доповіді, багато в чому нагадував шахову гру, в результаті якої росіяни змогли обчислити, яким чином поставити мат американській бойовій авіації.

Втрата американською авіацією своєї давньої першості може нанести серйозний удар зовнішньополітичним устремлінням США, попереджають австралійські аналітики. Такі держави як Китай, Іран і Венесуела, які віддають перевагу російському озброєнню, будуть чудово розуміти, що американці не підуть на відкриту військову конфронтацію, усвідомлюючи, що в результаті цього армія втратить сотні бойових літаків і пілотів.

Водночас, американські літаки є застарілими - деякі винищувачі було побудовано ще 25 років тому, і складається парадоксальна ситуація, коли деякі пілоти молодші, ніж винищувачі, на яких вони літають.

Якщо новий президент США Барак Обама продовжить курс Джорджа Буша в тому, що стосується згортання виробництва винищувачів F-22, це може закінчитися для американських ВПС вельми плачевно, попереджають фахівці.

Нагадаємо, 21 січня члени американського конгресу направили президенту США Бараку Обамі листа, в якому повідомили про поширення по всьому світу зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) С-300 і С-400.

Конгресмени назвали поширення цих ЗРК у світі в якості аргументу, що підкріплює необхідність для США продовжити виробництво багатоцільового винищувача п'ятого покоління F-22 Raptor із технологіями зниження радіовидимості (Stealth).