Михайлу Саакашвілі дали 10 днів для призначення референдуму про президентські вибори

Reuters

"Оскільки у президента Михайла Саакашвілі не вистачає політичної волі прийняти адекватне ситуації рішення і піти у відставку, ми даємо йому 10-денний термін для призначення референдуму. Президент повинен дати можливість грузинському народу прийняти рішення про необхідність проведення дострокових президентських виборів", - заявив голова альянсу та колишній посол Грузії в ООН Іраклій Аласанія.

За його словами, після закінчення цього терміну учасники альянсу почнуть проводити конкретні заходи для проведення всенародного референдуму. "Якщо нашої вимоги за призначенням референдуму не буде виконано, ми залишаємо за собою право діяти в інтересах країни та народу", - сказав Аласанія.

Слід також зауважити, що опозиційне об'єднання Альянс в ім'я Грузії, яке було створено із метою відставки Саакашвілі, уже запропонувало свою кандидатуру на президентський пост. Цим кандидатом є сам глава альянсу Іраклій Аласанія.

Раніше від участі у новому опозиційному об'єднанні відмовилися Лейбористська та Консервативна партії, партія Шлях Грузії Саломі Зурабішвілі, а також опозиційні партії екс-прем'єра Зураба Ногаїделі та екс-спікера парламенту Ніно Бурджанадзе.