Експерти назвали нову можливу причину аварії турецького Boeing

АР

Як передає Associated Press у четвер, 26 лютого, про це в ефірі голландського телебачення повідомив голова комісії із розслідування причин катастрофи Пітер ван Волленховен.

Волленховен підкреслив, що висловлена ним версія є попередньою, а остаточну ясність внесе розшифрування бортових самописців літака, яке буде завершено у Франції в п'ятницю.

Раніше в якості можливої причини катастрофи називали брак палива. Пасажири рейсу, котрі вижили, розповідають, що перед падінням шум двигуна стих, після чого лайнер почав стрімко втрачати висоту. Літак впав під час заходу на посадку, перебуваючи приблизно у 90 метрах від землі.

Нагадаємо, літак Boeing 737-800, що прямував за маршрутом Стамбул-Амстердам, впав на полі неподалік від аеропорту Амстердама Схіпхол вранці 25 лютого. На борту лайнера перебувало 127 пасажирів і семеро членів екіпажу.

Голландська влада підтвердила факт загибелі дев'ятьох осіб - двох пілотів, помічника пілота, а також шести пасажирів. Поранення в загальній складності отримали більше 80 осіб.