Кадиров: Вбивство Ямадаєва може бути актом кровної помсти

rusrep.ru

"Суліма Ямадаєва поховано два дні тому в Дубаї його братом Ісою. Це підтверджує сам Іса", - заявив Кадиров у середу, 1 квітня. За словами Кадирова, замах на Ямадаєва може бути актом кровної помсти або бандитським вчинком.

Президент Чечні також не виключив, що до вбивства можуть бути причетні і охоронці Суліма Ямадаєва.

Нагадаємо, раніше начальник дубайської поліції генерал Дахі Хальфан Тамім повідомив, що у зв'язку з убивством заарештовано п'ятьох осіб, один з яких є росіянином за національністю. Генерал також підтвердив, що Ямадаєва було убито на місці і висловив здивування стосовно заяв його брата, що жертву замаху всього лише поранено.

***

У 2005 році Суліму Ямадаєву присвоєно звання Героя Росії за заслуги перед федеральними силами. Його загін, батальйон Схід, підкорявся Головному розвідувальному управлінню Генштабу.

У Ямадаєва та братів його були напружені стосунки з президентом Чечні Рамзаном Кадировим, який звинувачував їх у вбивствах та викраденні людей.

У 2008 році батальйон Схід розформували, а в серпні того ж року братів Суліма і Бадруді Ямадаєвих було оголошено у федеральний розшук. Однак незабаром після цього Сулім Ямадаєв взяв участь у військовому конфлікті в Південній Осетії, і слідом за цим розшук було припинено.

24 вересня 2008 року на Смоленській набережній Москви було убито брата Суліма Ямадаєва - Руслана Ямадаєва. Невідомий злочинець відкрив стрілянину з вогнепальної зброї по автомобілю Mercedes, у якому перебували колишній депутат Держдуми РФ Руслан Ямадаєв і колишній військовий комендант Чечні Сергій Кізюн.