Саакашвілі очікує від Обами більшої підтримки, ніж від Буша

Reuters

"Ніколи колишня адміністрація США не робила навіть половини тих заяв, які з цього приводу зараз зробив президент Обама", - заявив Саакашвілі в понеділок, 6 квітня, в Кутаїсі.

За словами президента Грузії, колишня адміністрація говорила "перевищення сили", а Обама "все назвав своїм ім'ям - вторгнення, агресія і окупація". "Ось це підтримка", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, у січні США і Грузія підписали хартію про стратегічне партнерство, в якій сформульовані принципи партнерства у сфері оборони, торгівлі, енергетичної безпеки, зміцнення інститутів демократії і культурних обмінів.

У березні Грузію відвідав заступник голови об'єднаного комітету начальників штабів ЗС США генерал Джеймс Картрайт, який підтвердив, що Сполучені Штати продовжать стратегічне співробітництво з Грузією. Після зустрічі з ним Саакашвілі заявив, що у Грузії будуть якісно нові збройні сили і що Грузія і США переходять на новий етап військово-політичного співробітництва.

У свою чергу 2 квітня МЗС РФ заявив, що Вашингтон у своєму сприяння відновленню військового потенціалу Тбілісі заохочують агресивну політику грузинського керівництва.