Грузинська опозиція домоглася трансляції мітингів у телеефірі

Reuters

Про це повідомив лідер Об'єднаної опозиції Леван Гачечиладзе після переговорів з керівництвом ОТВ. "Наші умови задоволено. О 20.00 у випуску новин по Першому каналу (Грузії) буде повністю висвітлено хід акції опозиції 9 квітня", - сказав Гачечиладзе.

За його словами, керівництво Громадського ТБ дало згоду на виступи лідерів опозиції в прямому ефірі, якщо вони виявлять таке бажання.

Разом з тим, на вимогу до президента Саакашвілі піти у відставку впродовж доби вже відреагував один з лідерів парламентської більшості Павле Кублашвілі.

"Ми можемо говорити один з одним, але мова ультиматуму для влади Грузії неприйнятна", - заявив він сьогодні, 9 квітня. Кублашвілі зазначив, що опозиції треба проявити відповідальність і піти на діалог, тому що будь-який інший шлях, на його думку, буде згубним для Грузії.

Як повідомлялося, учасники акції протесту в Тбілісі закликали президента Михайла Саакашвілі добровільно прийняти рішення про зміну влади в країні конституційним шляхом впордовж доби.

Напередодні організатори акції протесту в Грузії зажадали 9 квітня з 14.00 до 18.00 транслювати мітинги в прямому ефірі.