Обама порівняв Чавеса з Опрою Вінфрі

Reuters

Як повідомляють мексиканські ЗМІ, зустріч відбувалася за зачиненими дверима і тривала п'ять хвилин.

Перед початком зустрічі господар Білого дому пожартував, порівнявши Уго Чавеса з відомою американською телеведучою Опрою Вінфрі, яка є однією з найвпливовіших жінок у США і має унікальну здатність привертати до себе чоловіків і жінок всіх віросповідань, рас, націй та віку.

"Ви, як Опра Вінфрі, все щоб Ви не презентували, відразу ж розкуповують", - сказав Обама Чавесу.

Нагадаємо, в суботу на саміті країн Америки Чавес подарував Обамі книгу Уругвайського автора Едуардо Галеано Розтин вен Америки, яка моментально стала бестселером. За словами Чавеса, книга відомого Уругвайського журналіста – одна з його улюблених. Вона розповідає про боротьбу за багатства латиноамериканських країн між країнами Європи та США.

Зазначимо, що вже 19 квітня, книга Галеано, в англійському перекладі, піднялася в списку лідерів продажів з 734-го на 2-е місце. Розтин вен Латинської Америки на мові оригіналу продемонструвала ще більш вражаючий ріст популярності, за добу вона перемістилася з 47468-го місця на 283-е.

Як відомо, відносини між Венесуелою і США залишаються досить непростими: Уго Чавес не раз підкреслював, що в його очах США як і раніше, залишаються імперією і зміна президента не може вплинути на курс цієї країни. Однак, у суботу, 18 березня, Чавес і Обама на особистій зустрічі на Саміті Америк вперше потисли один одному руку.

Водночас, 19 квітня стало відомо, що Венесуела поверне свого посла в США і відновить дипломатичні відносини зі штатами, заявив президент Венесуели Уго Чавес.