У Росії човен сомалійських піратів став музейним експонатом

img.lenta.ru

Вона буде зберігатися в музеї міста Балтійськ Калінінградської області Росії, повідомило місцеве телебачення. 

"Музей Балтійського флоту оформив спеціальну експозицію про похід корабля Неустрашимый з документами та фотографіями. На окремому місці - човен піратів", - сказано в телесюжеті. 

Докладніше про трофеї розповів директор флотського музею Олександр Фіньков. З його слів, човен буде стояти на вулиці. "Він великий. Саме на таких човнах і діяли пірати, маскуючи їх під рибальські. Він дуже швидкохідний і непотоплюваний, зроблений зі спеціального пластику. Човен буде у нас тепер постійно знаходитися. Кожен охочий зможе на неї подивитися", - сказав Фіньков, додавши, що керівництво музею не буде заперечувати, якщо відвідувачі захочуть сфотографуватися в піратському човні. 

Нагадаємо, СКР Неустрашимый повернувся в Балтійськ на початку лютого. За час патрулювання вод Аденської затоки корабель провів через райони нападу піратів десятки цивільних суден. Сторожу довелося тричі відбивати атаки піратів. 

Як повідомлялося, сьогодні, 29 квітня, російський великий протичовновий корабель Адмирал Пантелеев також затримав біля берегів Сомалі судно з піратами.