Путін вимагає у МАК пояснити, чому пілоти Як-42, який зазнав аварії, не загальмували

АР

"Ви сказали, що всі технічні параметри, які зняті зсамописців, говорять про те, що все працювало нормально. Тим не менш, прошу васнайуважнішим чином вивчити все, що підлягає ретельнішому вивченню в лабораторних умовах. Цеперше, а друге - звичайно ж, треба відповісти на питання, чому післяпроходження точки зльоту не було застосовано екстрене гальмування", -заявив сьогодні Путін на нараді з питань авіаційної безпеки.

"Всіповітряні судна, які не обладнані (сучасними системами) контролю, попередження,повинні бути або дообладнувані, а ті, які не можуть бути обладнані, має бути зринку вилучено", - підкреслив Путін.

Раніше голова МАК Тетяна Анодіна повідомила, що розшифровкабортових самописців з Як-42, що розбився під Ярославлем, не виявила даних про проблеми з авіатехнікою.

Нагадаємо, Як-42 розбився 7 вересня. На літаку хокейнакоманда Локомотив з Ярославля прямувавдо Мінська на свій перший матч в рамках нового сезону КХЛ. З 45 людей на борту виживтільки бортінженер Олександр Сизов, який сьогодні був переведений з реанімації в загальну палату. Коли його стан покращиться, його допитають.Кілька днів лікарі також боролися за життя хокеїста Олександра Галімова, алесьогодні він помер.

Між тим, в СУ СКР у Ярославській області сьогодні повідомили, що встановлено особу щеодного загиблого - Павла Траханова.

На даний момент залишаються непізнаними тіла ще двохзагиблих.