Прохоров відмовився від участі у виборах

АР

"Я і мої прихильники брати участь увиборах до Держдуми не будемо", - сказав Прохоров в четвер, 15 вересня.

"Сьогодні буду дзвонити президенту іпрем'єру з проханням про зустріч", - додав він.

При цьому мільярдер заявив, що не має намірузалишати політику. "Планів йти з політики у мене немає", - сказавПрохоров після того, як був усунений від керівництва партією Правое дело.

У той же час він зазначив, що Правое дело себедискредитувала і не має права брати участь у виборах до Держдуми.

Михайло Прохоров також вважає, що не повторитьдолю екс-глави ЮКОСа Михайла Ходорковського, засудженого за несплату податків ірозкрадання нафти. "Я думаю, що ця доля мені не загрожує", - сказаввін.

Напередодні Прохоров закликав своїхприхильників вийти з Правого дела і створити нову партію.

Раніше один з членів партії, що побажавзалишитися невідомим, заявив, що прибрати Прохорова хоче адміністрація президентаРФ, при цьому новим лідером Правого сдела вирішено зробити кіровськогогубернатора і колишнього лідера Союзу правих сил Микиту Бєлих.

У той же час Інтерфакс із посиланням наджерело в Кремлі повідомив, що з'їзд йде за сценарієм, який Прохоров погодив задміністрацією президента.

Нагадаємо, Михайло Прохоров, який, за данимиЗМІ, є одним з найбагатших людей Росії, став одноосібним лідером партії Правоедело 25 червня.

На початку серпня він почав особисту рекламнукампанію, спрямовану на підвищення його пізнаваності, після чого заявив, щоготовий стати прем'єр-міністром Росії.

Вибори в Держдуму РФ, в яких планує братиучасть Правое дело, пройдуть в грудні цього року. Раніше повідомлялося, щосценарій передвиборної кампанії партії розробить група політтехнологів, якараніше працювала з Віктором Януковичем і Арсенієм Яценюком.