У Таїланді жертвами трьох терактів стали понад 100 осіб: 4 людини загинуло, 43 госпіталізовано

АР

Про це повідомляєAssociated Press. Згідно з інформацією, яку публікує Bangkok Post, 118 осіббули поранені, 43 з них знадобилася госпіталізація.

За даними Radio Australia, вибухи сталися майже одночасно в туристичному містечку Сунгай Колокв провінції Наратхіват біля готелю, поліцейської дільниці ікитайсько-таїландського культурного центру. Два вибухові пристрої булизакладені в мотоцикли, третій - в автомобіль.

Як повідомляєUPI, поліція затримала двох підозрюваних. Влада стверджує, що за нинішнімивибухами стоїть наркомафія, щодо якої поліція останнім часом вживає активнихзаходів. Саме наркомафія, за версією влади, фінансує екстремістські ісламськіугрупування, що діють на півдні країни.

У південнихрайонах Таїланду мусульмани становлять більшість населення. Частина мусульманвважає, що уряд обмежує їхні права. Жертвами протистояння з 2004 року сталиблизько п'яти тисяч чоловік.

Нагадаємо, вгрудні 2009 року в Таїланді на ринку вибухнув замінований мотоцикл: двоє людейзагинули і 11 отримали поранення.