Кваснєвський: Глобальні зміни – це не лише виклики, але і можливості

АР

Проце він сказав, завершуючи 8-й Ялтинський форум YES.

Зайого словами, "в цьому мінливому світі є нові сили, які можуть допомогтинам скористатися можливостями".

Середтаких він назвав, в першу чергу, нові технології: "Вони змінюють світнабагато швидше, ніж політика і навіть швидше, ніж економічні процеси. І щонайважливіше, вони особливо змінюють життя молодого покоління".

Пряма трансляція саміту Ялтинської європейської стратегії (YES)

Однієюз провідних сил сучасного світу Кваснєвський також назвав зростання соціальноїта політичної активності молоді.

Вінзакликав не називати нинішню молодь "втраченим поколінням" напідставі прогнозів зниження кількості робочих місць для молоді у світі."Швидше нас можна назвати втраченим поколінням. А у молоді попереду всежиття", – сказав Кваснєвський.

Головаправління YES закликав зайвий раз не драматизувати ситуацію в глобальнійекономіці. "Звичайно, у нас проблеми. Але при належному керівництві,лідерстві, розумінні ми зможемо цю кризу подолати. Незважаючи ні на що, вона непорівнюваназ Великою депресією 30-х років минулого століття, яка призвела, зокрема, до Другоїсвітової війни".

Нагадаємо,вчора Кваснєвський заявив, що Україна – це дуже важлива "цеглинка" вбудівлі європейського дому.

***

8-аЯлтинська щорічна зустріч Україна і світ:спільні виклики, спільне майбутнє, організована Ялтинською європейськоюстратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука, проходить з 15 по 18вересня в Лівадійському палаці Ялти. У ході саміту понад 200 представниківполітичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорюютьосновні глобальні виклики та їхній вплив на Європу і Україну.

Учасники8-го форуму YES обговорюють новий світовий порядок в епоху змін, можливості тавиклики для інвестицій в Україну, а також шляхи для збалансування світовоїекономки. Серед основних тем дискусій - відносини України з Європейським Союзомта перспективи України в сучасному світі.