Потужність вибухів, що пролунали в Махачкалі, склала 40 кг тротилу

vesti.ru

Про це повідомляє РИАНовости з посиланням на представника МВС Дагестану.

"Першийвибуховий пристрій був безоболонковим і спрацював на вулиці Єрмошкіна білябудинку 11 о 00:20 (23:20 середи за Києвом). Його потужність становила близько3 кілограмів у тротиловому еквіваленті, закладено його було біля автомобіля Лада-Пріора,жертв і постраждалих в результатіпершого вибуху не було", - сказав співробітник правоохоронних органів.

Зайого словами, другий вибух пролунав у 40 метрах від першого о 00:35 (23:35середи за Києвом). "Другийвибуховий пристрій було закладено в автомобіль ВАЗ-21043, начинено вражаючимиелементами, і його потужність була 35-40 кілограмів у тротиловому еквіваленті.У результаті загинув інспектор ППС, старший лейтенант поліції, 44 поліцейськихі 16 цивільних звернулися до медустанов міста", - зазначив представник МВС. Раніше повідомлялося про 20постраждалих.

Післяпершого вибуху на місці утворилася яма діаметром 70 сантиметрів і глибиноюдесять сантиметрів, після другого - діаметром три метри і завглибшки 30сантиметрів.

Засловами співробітника МВС, деяких постраждалих після надання допомогивідпустили з медичних установ міста.

Ранішев середу ввечері у Махачкалі на вулиці Дахадаєва вибухнув автомобіль, в якомуперебували четверо людей. Засловами джерела в правоохоронних органах, люди, які були в машині, перевозиливибуховий пристрій, який і спрацював.

Учетвер в Дагестані було скоєно ще один резонансний злочин - у Буйнакськуневідомі обстріляли автомобіль начальника відділення МВС РФ по Буйнакськомурайону Набі Адільханова. Він непостраждав, а двоє осіб, які супроводжували його, - загинули. Вогонь поавтомобілю вівся з кулеметів і автоматів.