Американські студенти проведуть розпродаж печива, виступаючи проти расизму

АР

Відповідно до законопроекту, при вступі до університетів Каліфорнії, якіфінансуються державою, будуть враховувати при зарахуванні студента його расу,стать, етнічне походження і країну, з якої він приїхав. Тобто, при всіх рівнихвихідних даних, при вступі найскладніше буде білим чоловікам і взагалі білимстудентам, хоча офіційно вони перестали бути більшістю в Каліфорнії ще вминулому році. Водночас представникам національних меншин буде легше потрапитив університет, ніж білим чоловікам, незалежно від рівня підготовки.

Протестувати проти даної постанови студенти збираються оригінальнимспособом - влаштувавши розпродаж печива з різними цінниками для білих, азіатів,афроамериканців, іспаномовних і жінок.

На галявині університету Берклі протестуючі студенти збираються продаватипечиво з шоколадною начинкою за ціною, яка залежить від расової приналежності істаті покупців. Білим доведеться заплатити два долари, вихідцям з Азії -півтора долара, іспаномовним покупцям - один долар, афроамериканцям - 75центів, американським індіанцям - 25 центів. Всім жінкам належить знижка в 25центів від прейскуранта для чоловіків.

Така акція, за задумом організаторів продажу випічки, повиннапродемонструвати абсурдність і несправедливість законопроекту, який готується вштаті Каліфорнія.

Група студентів-республіканців називає підготовлюваний законопроектдискримінаційним і сподівається, що расистська продаж печива за різними цінаминагадає каліфорнійцям, що расизм буває не лише щодо національних меншин. Прицьому активісти акції зазначають, що саме білі американці несуть на собіосновний податковий тягар, саме з їхніх грошей фінансуються публічніуніверситети штату. Прихильники ж нового законопроекту наполягають на тому, щогрупи, які раніше піддавалися дискримінації (афроамериканці, індіанці, жінки тощо),тепер повинні отримувати різноманітні переваги.