У Давос приїде безпрецедентне число глав держав

У Давос приїде безпрецедентне число глав держав
moscow-post.ru

Згідно із програмою форуму в Давосі 28 січня російський прем'єр Володимир Путін виголосить півгодинну промову на відкритті. Форум триватиме до 1 лютого, основна тема - Світ після кризи.

Виступ Путіна заплановано одразу після привітального слова президента Швейцарії Ханса-Рудольфа Мерца та голови Давоського форуму Клаус Шваба. Після вступної промови Путін разом із Мерцом, Швабом і гендиректором комп'ютерної компанії Dell Майклом Деллом ще півгодини відповідатиме на запитання.

"Путін - один із провідних світових лідерів, Росія - ключовий стратегічний партнер для багатьох країн і провідний постачальник енергоресурсів", - пояснює запрошення Путіну відкрити форум директор по зв'язках із ЗМІ форуму Маттіас Люфкенс.

"Ми чекаємо, що він намалює своє бачення кризи, як її сприймають у Росії, які шляхи виходу з неї", - додає представник організаторів. Зі вступним словом на відкритті традиційно виступає одна людина. У 2006 році це була Ангела Меркель, яку незадовго до того обрано канцлером Німеччини, в 2008 році держсекретар США Кондоліза Райс.

На відкритті можуть бути присутніми всі учасники форуму, але буде організовано і закриті зустрічі. У цьому році про готовність приїхати в Давос заявили керівники 42 країн, хоча зазвичай, за словами Люфкенса, приїжджає 20-25 осіб. Точно повинні бути Меркель і прем'єр Держради Китаю Вень Цзябао. Остаточний список буде оголошено наступного тижня. Склад делегації США, де 20 січня відбудеться інавгурація президента Барака Обами, також ще не сформовано.

Оскільки на форумі буде багато політиків і бізнесменів, у тому числі з Європи, питання про постачання газу з Росії, напевно, опиниться в центрі уваги, впевнений Люфкенс, і делегати захочуть почути пояснення Путіна.

Хоча основна тема - криза, газова тематика на форумі теж обговорюватиметься, підтвердив чиновник російського уряду. За словами джерела в МЗС Росії, на зустріч із Путіним записуються багато прем'єрів.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK