У Китаї число інтернет-користувачів стрімко наближається до 300 млн.

У Китаї число інтернет-користувачів стрімко наближається до 300 млн.
Reuters

Як і раніше, Китай посідає перше місце у світі за кількістю інтернет-користувачів. Число мешканців Піднебесної, які мають доступ до Інтернету, досягло 298 мільйонів.

Відповідно до статистики, у порівнянні з попереднім роком Інтернетом у країні тепер користуються на 41,9% мешканців більше, і число користувачів продовжує стрімко рости.

Китайський інформаційний центр інтернет-мереж (China Internet Network Information Centre (СINIC) провів дослідження, у результаті якого було виявлено, що зростання користувачів Інтернету відбулося, зокрема, завдяки стільниковим телефонам.

У 2008 році число користувачів, котрі одержали доступ до Інтернету з мобільних телефонів, зросло на 133% у порівнянні з минулим роком. Серед цієї категорії переважають студенти.

У Китаї, де власниками стільникових телефонів є 633,8 мільйонів осіб, на минулому тижні декільком провайдерам були видані довгоочікувані ліцензії на продаж стільникових телефонів третього покоління - 3G.

Як йдеться у звіті CINIC, "з настанням ери 3G кількість користувачів бездротового Інтернету буде зростати у геометричній прогресії".

Тим не менш, за твердженням CINIC, у цілому лише 22,6% від загального населення Китаю є користувачами Інтернету, що залишає можливості для ще більш швидкого зростання.

Згідно з результатами дослідження, до кінця 2008 року 234 млн. людей скористалися Інтернетом для отримання або перегляду новин, тоді як у 2007 році їхня кількість становила 155 млн., тобто 73,6% від загальної кількості інтернет-користувачів.

Крім того, за даними СINIC, у сільській місцевості кількість користувачів Інтернету зростає швидше, ніж у містах - у порівнянні з попереднім роком вона зросла на 60,8%, тоді як у містах - на 35,6%.

До кінця 2008 року число користувачів Інтернету в Китаї з населенням у 1,3 мільярди людей практично дорівнювало чисельності населення США, яке зараз, за офіційними даними, становить 306 млн чоловік.

У звіті також говориться, що до кінця минулого року число китайських блогерів досягло 162 мільйони.

Китайський Інтернет переживає бум, незважаючи на жорсткий контроль з боку уряду. Він заблокував деякі сайти, вважаючи їх політично неблагонадійними. У їхньому числі - новинний сайт Китайської служби Бі-бі-сі, сайт організації Журналісти без кордонів, а також деякі гонконгські і тайванські сайти.

Доступ до сайтів, які пропонують різноманітні політичні думки, суттєво обмежений, але незважаючи на це, китайська інтелігенція і політичні активісти регулярно їх оновлюють.

Уряд КНР також бореться з "нездоровими", за його висловом, сайтами, зокрема - з порнографічними. З іншого боку, він активно використовує Інтернет для підтримки високопоставлених лідерів, а також пропаганди своїх поглядів та ідей.

Як повідомлялося, нещодавно у рамках кампанії по захисту суспільної моралі влада Китаю закрила 41 сайт.


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK