Представлена нова концепція підготовки українських плавців до Олімпіади-2012

Представлена нова концепція підготовки українських плавців до Олімпіади-2012
Наталія Кравчук/Корреспондент

"Ми взяли курс на омолодження збірної команди. Сьогодні одне з головних завдань - залучити якомога більше молодих спортсменів і підготувати їх до майбутніх Чемпіонатів Європи і світу, до Олімпійських ігор", - завив Бондар. 

Головний тренер української збірної з плавання розповів, що Яна Клочкова і Денис Силантьєв не виступатимуть на Олімпіаді-2012 у Лондоні, але вони залишаться працювати в команді.  

"Решта членів збірної команди - Олег Лисогор, Ігор Борисик, Ганна Хлистунова і багато інших вже розпочали тренування", - сказав Сергій Бондар. 

Наставник українських плавців заявив, що один з основних напрямів новій концепції пов'язаний з максимальним залученням вітчизняного наукового потенціалу до підготовки збірних: "Нашими постійними партнерами стануть фахівці з НДІ й університетів Києва, Харкова, Запоріжжя, Дніпропетровська".  

"Ми також готові до використання найкращого зарубіжного досвіду. До нас приїде провідний тренер з університету імені Джеймса Каунсілмена (штат Індіана, США) - великого теоретика світового плавання", - розповів Бондар. 

"Ми прагнемо використовувати всі можливості, щоб до 2012 року в нас був новий склад збірної, здатний боротися за медалі на найпрестижніших змаганнях", - заявив Сергій Бондар. 

Нагадаємо, на Олімпіаді-2008 в Пекіні українська збірна з плавання не завоювала жодної медалі, а найвищим досягненням стали сьомі місця Ігоря Борисика й Андрія Сердінова в запливах на 100 м брасом і батерфляєм відповідно.

uaSport.net


Не пропусти другие интересные статьи, подпишись:
Мы в социальных сетях
x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK